Skip to content

Sådan behandler du teaktræshavemøbler

7 år ago

476 words

Når man har valgt at have havemøbler udenfor, så er man også udmærket godt klar over, at det ikke er møbler, der kan holde sig uanset hvad. Det kommer dog også an på, hvilken slags møbler man har valgt at have. Det er nemlig nemmere at vedligeholde normale plastik møbler end træ. Dog kan det i mange sammenhænge være pænere at have træmøbler stående udenfor. En af de mest populære slags træ af ædeltræsgenren er teaktræ, som også kræver, at man behandler det på en bestemt måde. Derfor er det vigtigt, at man har det med i tankerne, når man skal ud og købe havemøbler.

Teaktræ er nemlig en meget pæn slags træ, der starter ud med at have en rigtig pæn farve. Det er netop også derfor, at det er et meget populært træ at bruge til sine havemøbler, da det ser meget pænt ud i haven. Man skal dog være opmærksom på, at det generelt kræver en del pleje og opmærksomhed, hvis man gerne vil have, at det skal holde sig. Efterhånden falmer farven nemlig og bliver til en grå falmet farve.
Nogle vælger dog med vilje at gå efter denne farve, da de synes den er pænere. Hvis man derimod er mere til den originale farve, så skal man huske at behandle det.

Ordentlig vedligeholdelse af teaktræshavemøbler

Teaktræsmøbler holder generelt i lang tid, før de begynder at falme. Derfor kan nogle også have en tendens til at glemme, at de skal behandles engang imellem. Det er nemlig rigtig pænt, men det er også vigtigt, at man holder det på denne måde. Først og fremmest skal man passe på, når man ønsker at gøre det rent. Der skal nemlig ikke bruges hvad som helst, men der er lavet bestemte produkter, der formår at klare jobbet på den mest skånsomme måde. Så hvis man ønsker at passe på sine teaktræshavemøbler, så er det vejen frem.

Når man udover det generelt gerne vil vedligeholde sine møbler, så de ikke mister farven, så bør man helt klart også vælge at behandle dem med olie. Når man vælger at bruge olie på sine træmøbler, så kan det nemlig først og fremmest hjælpe med at holden farven pæn og brun. Det hjælper dog også med at holde træet pænt generelt, da det hurtigt kan komme til at se tørt og ødelagt ud, hvis man ikke gør noget ved det.
Så ved at bruge en oliebehandling på træt en gang imellem, så kan det holdes pænt.